Sammenknytte gardiner og brannstiger reddet dem fra flammene som kostet seks mennesker livet.

Foto: MMS-Tipser

De forsøkte å gå ned trappen, men flammer og enorm varme hindret de to mossingene i å komme seg ut av bygården i 2. etasje i Urtegata på Grønland i Oslo.

Tidligere MFK-spiller, Martin Reier, sov i bygården sammen med en annen mossing.

Da vi snakket med den tidligere MFK-spilleren stod hn utenfor bygården i Oslo og beskuet det brannskadde bygget. Han er im
idlertid usikker på om hvor omfattende skadene er, og venter på en tilstandsrapport.

Da brannalarmen gikk i bygården forsøkte de to å ta seg ut av bygget gjennom trappen.

– Vi bandt sammen gardiner og sengetøy

– Vi hørte brannalarmen og folk skrike. Jeg hadde dialog med en på bakken, og han sa det brant i 3. etasje. Men da jeg kom ut i trappeoppgangen var det så varmt at vi ikke tok sjansen.

I et forsøk på å komme seg ut av flammehavet, ble de hindret av kollosal varme, og måtte gå tilbake til soverommet. Der bandt de sammen gardiner og sengetøy for å komme seg ned.

– Vi bandt sammen gardiner og sengetøy for å komme oss ut av vinduet. Jeg hadde dialog med en på bakken, som skulle ta oss i mot. Da den andre var nede, var jeg usikker på om tauet ville holde, så jeg ventet til brannvesenet kom med stige. Alt gikk veldig bra, men jeg kjenner jo at det var en påkjenning, sier Reier til moss-avis.no.

Overlykkelig

Mossingen Preben Karlsen bor i bygården, men han var ute da brannen startet. Han er svært glad for at venner og andre kjente fra Moss ikke ble hardt skadet etter den voldsomme brannen, og at han selv ikke tok del i dramaet.

– Jeg var tilfeldigvis ute en tur da det hele skjedde. Jeg er overlykkelig for at ingen kjente ble skadet, sier Karlsen som nå gruer seg til gjensynet av leiligheten. Han vet foreløpig ikke hva som har blitt skadet av innbo i leilighet.

Etter hva moss-avis.no erfarer bor også Christoffer Lundeby og Christian Udnæs i bygården. Begge er tidligere MFK-spillere. Lundby er opprinnelig fra Rygge, mens Udnæs har tre år bak seg på Wang Toppidrett og MFK-junior. Han er opprinnelig fra Nesodden.

Alle mossingene som var i huset kom seg uskadd fra dramet etter hva moss-avis.no kjenner til.

Seks personer omkom

Seks personer er bekreftet omkommet, mens tolv er fraktet til legevakta og Ullevål universitetssykehus. En kvinne i 30-årsalderen fikk alvorlig røykskade i brannen.

33 personer ble evakuert uskadd, og 15 av dem ble hentet ut med stige, melder NTB.

Politiet fikk melding om brannen i Urtegata klokken 3.42 lørdag, men ifølge vitner hadde det vært sterk røykutvikling fra bygget en god stund allerede før den tid. I 6-tiden lørdag hadde brannvesenet fått kontroll over brannen og gjennomsøkt bygget.

Krisetelefon

Oslo-politiet arbeidet lørdag formiddag på spreng for å klargjøre en rekke forhold rundt brannen i Urtegata 31. Samtidig er det etablert en egen telefon for pårørende med nummer 22 66 91 89.

* Gjengitt fra Moss Avis  13 desember 2008. – AV THOR-ERIK CLAUSSEN

http://www.moss-avis.no/nyheter/vi-brukte-gardiner-og-sengetoy-for-a-komme-ned/s/2-2.2643-1.4374725

 

Lignende artikler