Trappestige er bra HMS

Trappestigene har innebygget plattform i toppen av stigen, noe som gjør at de er sikker og stabile til arbeide som foregår i høyden. 

De kan lett klappes sammen når den skal flyttes rundt
på gulvet, eller på byggeplassen.

Hvis du leter etter trappestiger, så har vi løsningene som passer for deg. 
Våre trappestiger er i all hovedsak i fra den profesjonelle serien til Krause Systems. Vi tilbyr også spesialtilpassede løsninger på forespørsel

Vårt utvalg trappestiger :

Hvor stor trenger du?

Det er som regel disse tingene du bør se etter ved valg av størrelse. Hvor høy mer selve plattformen, hvor stor er plattformen, maks arbeidshøyde er som regel 2 meter over plattformen. Størrelse på trinn og rekkverk er også ting du bør ta i betraktning.

Ståhøyde / plattformhøyde

Høyden avhenger av hvilket formål stigen skal brukes til, i tillegg til hvilke oppgaver den skal brukes til. Som utgangspunkt sier man, at arbeidshøyden er to meter over plattformhøyden/ståhøyden, noe som betyr at du bør velge en trappestige med en plattformhøyde som er to meter lavere enn gjenstanden du skal arbeide med. Er du ikke så høy, skal du nok regne med litt mindre enn de to meter. Med en arbeidshøyde på 320 cm, bør din ståhøyde/plattformhøyde så være minimum 120 cm.

Platformsstørrelsen

Plattformsstørrelsen avhenger igjen av hva trappestigen skal brukes til. Skal du f.eks bruke stigen til montasjearbeid o.l. som krever bruk av to hender, bør du velge en plattformstørrelse på minimum 30×40 centimeter. Skal stigen derimot brukes i en smykkebutikk, hvor du av og til skal ta en smykkeeske på øverste hylle i reolen med den ene hånden, kan små trappestiger med mindre plattform helt fint være godt nok.

Trinndybden

Trinndybden kan være en stor irritasjonsfaktor, hvis den ikke er dyp nok. Skal du f.eks bære tunge ting opp og ned av stigen gjentatte ganger, vil du raskt kunne merke det i leggen, om trinnene er dype nok. En god trinndybde gir deg nemlig en større og mer behagelig tråflate, slik at du unngår å belaste alt på din framfot og dermed belaste forfoten og leggmuskulatur unødvendig.

Slik er reglene for bruk av trappestiger

Før du tar din nyinnkjøpte stige i bruk, er det viktig at du setter deg inn i reglene for bruk av trappestiger. I tillegg til at du setter deg inn i produsentens bruksanvisningen for riktig bruk av stigen. Nedenfor har vi laget en liste med de viktigste reglene, samt en link til mer utdypende versjon.

Regler for bruk av trappestiger

  • Alltid flytt den etterhvert som du jobber, så du ikke rekker ut mer enn én armlengde ut fra vanger og plattform for å nå det du skal arbeide med. Aldri prøv å flytte på stigen mens du står på den.
  • Aldri prøv å tråkke fra en plattform over til en annen overflate. En trappestige bør normalt ikke brukes som fremkomst-vei.
  • En trappestige skal, likt som de fleste stiger, ha et solid, flatt underlag å stå på. Du bør ikke bruke trappestigen et ujevnt, vått eller glatt underlag.
  • Sørg for at trappestigen er slått helt ut, før du trår på den. Dersom den ikke er slått helt ut, kan det være fare for at stigen klapper sammen mens du står på den.
  • Du bør som utgangspunkt kun velge en trappestige til arbeidsoppgaver som kan fullføres over korte perioder opp til 30 minutter. Varierer arbeidet slik at du på skift arbeider fra stige og fra jorden, må stigearbeidet ikke overtrede ⅓ av den daglige arbeidstiden. Hvis plattformen på din trappestige er 40×60 centimeter eller over, gjelder det ingen spesielle tidsbegrensninger.

Bruksområder

Er du i tvil hvorvidt en trappestige er den riktige løsningen, er det en liste her med bruksmuligheter.

Malerstige – Inspeksjonsoppgaver

Fordeler

Stigemannen har riktig utvalg av trappestiger og arbeiodsplattformer til proffene så vel som amatøren som ønsker å bruke profft utstyr. Norges største utvalg av stiger, stillaser og trapper, og vi hjelper deg gjerne med å finne den helt rette løsningen til din neste arbeidsoppgave. Vi har gjort det

Kontakt oss med dine spørsmål via chat nede til høyre.

Les mer om bruk av stiger hos arbeidstilsynet!