Tre boligbranner i Lier – stor spredningsfare.

Det brenner natt til søndag i tre boliger i Lier i Buskerud, og det er fare for spredning. To personer er ikke gjort rede for.

Nødetatene ble varslet om brannen klokken 0.38.

– Brannvesenet har søkt igjennom husene bortsett fra andre etasje i et av husene hvor det ikke er mulig å ta seg fram på grunn av overtenning. To personer som er beboere her, er ikke gjort rede for, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Espen Reite, til Dagbladet like før klokka 2.30.

En kvinne som befant seg i denne andre etasjen skal ha klart å hoppe ut fra et vindu og er brakt til Drammen sykehus. Skadeomfanget er ikke kjent.

Det er foreløpig ikke klart hvor brannen startet, men operasjonsleder tror brannen startet i en bolig og spredde seg videre. Da brannvesenet kom til stedet, sto tre boliger, som ligger nær hverandre, i brann.

Det er også fare for spredning og ni andre boliger er evakuert.

– Kommunens kriseteam er tilkalt fordi det er så mange berørte. I tillegg er nødetatene sterkt representert, og vi har luftambulanse på stedet, forteller Reite til NTB.

– Mange skuelystne
Ifølge operasjonslederen har det natt til søndag kommet mange skuelystne til stedet.

– Vi opplever det som krevende og oppfordrer dem til å forlate stedet slik at nødetatene får arbeidsro, sier han.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent.

– Den videre etterforskningen vil se på hva som er årsaken, sier Reite.

(Dagbladet/NTB)

SLUKNINGSARBEID: Tre boliger i Lier sto natt til søndag i full fyr. Brannvesenet jobbet på spreng for å få situasjonen under kontroll. Foto: Vegard M. Aas / Presse 3.0

Lignende artikler