BRANNSTIGE UTGJØR FORSKJELLEN!

Hvorfor risikere skader om det verste skulle hende?

Vi har alle typer brannstiger med og uten ryggvern

Om uhellet først er ute, er det fint å vite at dere har montert godkjent brannstige til nødutgang.
For best pris og løsning kontakt oss for gratis befaring/overslag allerede i dag

Velg fra vårt utvalg brannstiger nedenfor :

Noen av våre utførte prosjekter :

Nyttige tips ved kjøp av rømningsvei

Det er fort gjort og tenke pris når man begynner å se seg om etter ny rømningsvei, men det kan være nyttig å orientere seg om noen andre punkter først og så tar man med prisen helt til slutt i beregningen. En billig brannstige kan være nok, men en evaluering av løsning bør ikke bestemmes av prisen alene.

I tilfelle brann er det betryggende med brannstiger som redder liv. Derfor bør du først tenke sikkerhet.

Hmm, ja hvilken brannstige skal man velge
Sikkerhet, hvilken er tryggest:

Det finnes mange typer brannstiger å velge i mellom men hvilken er best?

Det er vanskelig å fastslå hvilken er best, fordi det finnes mange typer brannstiger å velge i mellom, den aller beste brannstigen er den du slipper å bruke til annen en øvelse 🙂 – Så en god start er å sørge for at brannen ikke starter eller ikke kan spre seg. Vel, nå skulle vel denne artikkelen omhandle valg av brannstige, så vi får komme oss tilbake til saken…

Den aller beste stige til bruk ved brann er uten tvil fastmonterte veggstiger med ryggvern eller bøyler om du vil.

Disse kan utstyres med nød stiger stiger som kan slippes / faller ned når du trør på det øverste trinnet, slik at stigen ikke kan brukes nedenifra og opp. Lengde på veggstigen tilpasses til hver enkel kundes behov, det samme gjelder nød stigen som slippes ned.

Utfellbare brannstiger leveres nå også med bøyler. En utfellbar brannstige har jo de åpenbare fordelene at den tar noe mindre plass. Da de som regel bare framkommer som en list på veggen. Eller en luftekanal i de tilfeller det er med ryggvern etc.

Er det påbudt?

Det er ikke lett å si ja eller nei til akkurat det spørsmålet uten å ta noen forbehold og forutsetninger.
Nei, det er ikke påbudt, men det er anbefalt at man på høyder mellom 3 meter og 5 meter har et alternativ til å hoppe.

Men det gjelder i grunn kun for høyder under 5 meter etter at TEK-10 kom i 2010. I dag er denne regelen oppgradert og det er TEK-17 som gjelder. Normalt er det ikke tilbakevirkende kraft på disse reglene, så hus som er godkjent før disse regler kom i 2010 første gang.

I dag må hus/rom/tilholdssteder over 5 meter og under 7,5 meter ha fastmontert stige med ryggvern. Men det gjør nok tilnærmet like vondt å hoppe fra 4,8 meter som det gjør å hoppe fra 5,2 meter. Som du skjønner er det ikke lett å vite 100% alltid, så det er lurt å sjekke med fagfolk.

Ulike typer

Av de mest vanlige typene brannstige finner vi utfellbar, utfellbar med bøyler, fastmonterte veggstiger med bøyler/ryggvern og nødstige som sippes ned ved bruk. Gesimsstige er spesial stigen som brukes over tak, den kan leveres både med og uten ryggvern.
Brannstige med ryggvern

Et utvalg leverandører :

Det finnes mange leverandører på det norske markedet i dag, i tillegg til oss i Stigemannen.no lister vi her opp alternative leverandører som tilbyr stiger til alle. Norsk lov med opptil 5 års garanti & reklamasjonsrett gjelder for alle sammen. Og de fleste produsentene tilbyr ofte langt mere i garanti på selve produktet.