Kraftig bygård-brann i Oslo

Det brøt ut en kraftig brann i Falsens gate på Grünerløkka fredag. 43 beboere ble evakuert fra sine hjem. 

  05.06.2015

Politiet fikk melding om brannen på Grünerløkka klokken 05.40, og rykket ut med store styrker. Det oppsto kraftig røykutvikling på taket i en fireetasjers bygård i Falsens gate, som senere har utviklet seg til en kraftig brann. 

 – Jeg gjorde meg klar til å dra på jobb kl. 05.20, da jeg hørte det braket oppe på loftet. Da jeg så ut av vinduet, så jeg mye røyk ute i bygården, og det samme da jeg åpnet døren og så ut i oppgangen. Da var det bare å raske med seg det man hadde i nærheten og komme seg ut så raskt som mulig. Det er helt surrealistisk at det kan oppstå en brann så raskt, sier beboer Robin Lien.

JOBBET PÅ SPRENG: Brannvesenet stilte med fire grupper for å få kontroll over brannen som brøt ut i en bygård på Grünerløkka fredag. Litt før klokken 07 hadde mannskapene kontroll.

VG traff ham og andre evakuerte beboere på gaten utenfor bygården de bor i, etter en dramatisk morgen:

 Det er store, åpne flammer og vi forsøker nå å få kontroll over situasjonen. Alle nødetater er på plass med store ressurser, og vi evakuerer bygården og de omkringliggende leilighetene fortløpende, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt Gjermund Stokkli til VG tidligere fredag morgen.

Rimelig kontroll

Samtlige av beboerne i bygården og sidebygningene ble evakuert, og det er ikke meldt om noen skadede.EVAKUERTE: Beboere samlet seg på gaten etter å ha blitt evakuert tidlig fredag morgen.

EVAKUERTE: Beboere samlet seg på gaten etter å ha blitt evakuert tidlig fredag morgen.
Foto: EMILIE HALD TORPVG

Brannmannskapene har møtt opp med fire grupper og kjempet iherdig for å slukke flammene. Mannskapene har ennå ikke begynt med etterslukkingsfasen, men sier situasjonen er kraftig forbedret.

– Vi har nå rimelig kontroll på brannen. Flammene slått ned, og røykomfanget har avtatt, sier vakthavende brannsjef Ragnar Kvennodd til VG.

Brannen startet på loftet i bygården og hadde på kort tid utviklet seg til en full brann.

Det ble først meldt om en kraftig brann i Schleppegrellsgate, men dette ble senere korrigert til Falsens gate.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/kraftig-bygaard-brann-i-oslo/a/23464988/

Lignende artikler