Hoppet fra brennende bolig

En kvinne ble alvorlig skadet da hun hoppet fra et vindu i andre etasje da det begynte å brenne i en bolig i Tønsberg.

Det ble meldt om full fyr i boligen da politiet fikk melding om brannen i tretiden natt til søndag.

Brannvesenet bedriver slukking. Vi tror vi klarer å begrense spredning til nabobygg, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Arild Alfheim, til VG i firetiden.
Tre personer som befant seg på adressen ble kjørt til sykehus med ambulanse. Politiet opplyste først til VG at én av disse hoppet fra et vindu i andre etasje. I femtiden opplyser de imidlertid at alle tre som var i boligen måtte hoppe.
To av personene bor i huset, mens den tredje var på besøk.
Like etter klokken seks melder NTB at en kvinne i 60-årene er innlagt på Sykehuset i Vestfold med alvorlige skader. En annen kvinne og en mann i 50-årene er også innlagt på sykehus. Kvinnen har moderate skader, mens mannen er lettere skadet.
Brannmester Harald Nordnes forteller på Facebook-siden til Vestfold Interkommunale Brannvesen at flammene sto ut av vinduene i både 1. og 2. etasje da brannvesenet kom til stedet.
– I utvarslingen fikk vi beskjed om at det var tre personer inne og at de ikke kom seg ut, men de var heldigvis ute da vi kom fram.

Kvinnen i 1. etasje hadde oppdaget brannen, varslet nødetatene og tok seg opp i 2. etasje for å varsle de som bodde der. Hun lyktes med det, men ingen av dem kunne ta seg ut igjen via trappen. Derfor måtte de tre hoppe fra ett vindu ut mot Vestfoldgaten, forteller Nordnes.
– Beboeren i første etasje kan ha bidratt til å redde livet til de to som oppholdt seg i andre etasje i den horisontaldelte tomannsboligen i Tønsberg, heter det på Facebook-siden.

Bygningene som står nærmest huset ble evakuert. I 04.30-tiden fikk de lov til å dra hjem igjen.
– Brannen er slukket og man driver nå med etterslukking. Stedet er sperret for videre undersøkelser, sier Alfheim til VG like før 06.30.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/tre-personer-hoppet-fra-brennende-bolig-i-toensberg/a/23376510/

Lignende artikler