Giftig røyk fra lokalene til Sapa

To personer er fraktet til sykehus etter at brann brøt ut i en lagerbygning i Tønsberg torsdag ettermiddag. Politiet opplyser at nordsiden av bygget har kollapset.

Det er lokalene til SABA som brenner, opplyser politiet i Vestfold. Politiet opplyser på Twitter at veiene rundt brannen er sperret. De ber folk holde seg unna, og opplyser at det er mye røyk i området.

<p>KL. 16:47: Det ryker fortsatt kraftig fra lagerbygningen.</p><p>

KL. 16:47: Det ryker fortsatt kraftig fra lagerbygningen.

Foto: KAI WALTHER BJERKEDOKVG- TIPSER

Politet melder at det er propanbeholdere på taket. Politiets skarpskytter ble sendt til området i halv to- tiden i dag. 110-sentralen opplyser at dette kan være for å skyte hull i gassflasker, for å foreta en kontrollert avbrenning av gassen, i stedet for en eksplosjon.

Vakthavende brannsjef Per Olav Pettersen forteller VG at de har klart å unngå gassen foreløpig. Om det blir nødvendig vil eventuelt skarpskytter komme tilbake på stedet. 

– Lagerbygningen kollapser, men vi prøver fortsatt å redde kontorbygningene. Det ene kontorbygget, der selskapet Fimtech holder til, har vi utfordringer med, men det andre skal vi klare å redde, sier han.

To fraktet til sykehus

– Flammene har gått gjennom taket. Det er likevel ikke grunn til å tro at noen mennesker er i fare, uttalte Eva Hynne, operatør ved 110-sentralen til VG tidligere i dag.

Vestviken 110 skriver på twitter at røyken er svært giftig. Politiet oppfordrer alle som har fått i seg røyk til å ta kontakt med legevakten.

En mann med røykskader er brakt til sykehuset i Vestfold. Mannen, som er midt i 40-årene, skal ikke ha befunnet seg på lagerområdet, men bor i nærheten, opplyser Sykehuset i Vestfold til Tønsbergs Blad.

Sykehuset i Vestfold sier til VG at det nå er totalt to personer som er lagt til observasjon på sykehuset. En eldre mann i 60-årene er også ankommet sykehuset. Begge er behandlet for røykskader.

Brann i Tønsberg i januarHoppet ut av vinduet

<p>GIFTIG RØYK: Den svarte søylen med røyk kunne sees fra lange avstander etter at det begynte å brenne i et lager i Tønsberg. Foto: VG tipser.</p><p>

GIFTIG RØYK: Den svarte søylen med røyk kunne sees fra lange avstander etter at det begynte å brenne i et lager i Tønsberg. Foto: VG tipser.

Begynner å få kontroll

Det er 25 brannmenn på stedet, samt nesten 15 mennesker fra sivilforsvaret og politi.

Bygget inneholdet mye isopor og plast, som brenner godt. Det vil drives sluktningarbeid gjennom natten. Brannvesenet holder kun på med utvendig slukning nå, det tar lenger tid.

– De evakuerte vil nok ikke få tilbringe natten i sin egen seng, forteller Pettersen.

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg sier til Tønsbergs blad at de i første omgang ber evakuerte om å ta kontakt med venner og familie for overnatting, men om situasjonen blir vurdert som en krisesituasjon har kommunen avtale med hotell i byen. 

Politiet fikk melding om brannen gjennom en automatisk brannalarm klokken 12.24 torsdag.

– To minutter senere fikk vi en melding om det per telefon. Det var fra en mann som hadde oppholdt seg i bygningen. Han har nå kommet seg ut, sier Eva Hynne.

Pettersen sier til VG at brannvesenet hadde vannmangel, men at de har fått god hjelp fra kommunene og at vanntrykket i slangene er i ferd med å ta seg opp igjen.

Brann i «Flybåten»Hurtigbåt i full fyr

Lukk vinduene

– Her er det mye flammer, kaos og små eksplosjoner, forteller et vitne som er i nærheten, til VG.

EVAKUERT: Flere boliger som ligger i nærheten av lagerbygningen som brenner i Tønsberg er evakuert.

EVAKUERT: Flere boliger som ligger i nærheten av lagerbygningen som brenner i Tønsberg er evakuert. Foto: ARE DARMONTB SCANPIX

– Det er så mye røyk at det skjermer for solen, sier hun.

Det er svært mye røyk i området, og brannvesenet råder personer til å holde seg unna og lukke vinduer. Politiet opplyser at slukningsarbeidet vil ta lang tid, og at det vil komme mer røyk. Ifølge Tønsbergs blad brenner det store mengder plast i bygget.

Brannen har medført trafikale utfordringer helt ned til Kilen. Politiet melder på twitter at boliger øst for Teienveien er evakuert. Ved 16.00- tiden ble sperringene utvidet med 100 meter.

Vet ikke årsaken

Brannvesenet har ikke fått meldinger om at det skal være mennesker i bygget. Politiet melder at de ikke har grunn til å tro at det skal være noen inne på brannåstedet.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til røykutviklingen. Bilder fra stedet viser sort røyk som stiger opp fra stedet.

 – Vi kom inn med båten mot Tønsberg og så plutselig stor svart røykutvikling som gikk i en sylinder oppover, sier vitne Annicka Davidsson til VG.

Adressen er Narverødveien 45-47. Politiet opplyser at lageret blant annet brukes til utleie av boder. Noen kontorer i bygningen leies ut til forskjellige bedrifter.

Mistet hele varelageret

Kjell Erling Jensen, daglig leder for Variant VVS som holder til i bygningen, var inne på kontoret da brannalarmen gikk.

–Vi hadde akkurat spist lunsj da vi hørte alarmen og så røyk komme opp over taket, sier han til VG.

Hele firmaets varelager har gått tapt og Jensen må finne nytt kontor.

– Det gjøres ikke på få dager. Men det viktigste er at alle kom seg helskinnet ut av bygningen, sier han.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/brannvesenet-roeyken-er-svaert-giftig/a/23493778/

Lignende artikler