Storbrann i Hamburgersmauet i Bergen

BERGEN (VG) Torsdag kveld brøt det ut storbrann i Hamburgersmauet i Bergen.

Brannen startet på et av de mest brannutsatte stedene i Bergen, og store mannskaper rykket ut til den tette trebebyggelsen. Seks personer ble evakuert ut av bygningen hvor brannen startet litt over klokken 22.30.

Tre av disse kom seg ut selv, mens tre personer måtte ha hjelp for å komme seg ut. De tre som måtte ha hjelp ble alle sendt til Haukeland universitetssykehus, mens de tre andre ble sendt til legevakt. Det er ikke kjent hvor alvorlig skadet de seks er.

TIPS VG: Er du på stedet? Har du bilder? Kontakt oss her!

I tillegg ble 22 personer evakuerte fra nabobygningene. En av disse, Tobias Schmidt, forteller om dramatiske scener.

– Jeg satt og så på TV da en av de andre i leiligheten ropte at det brant. Jeg tenkte det var et stykke unna, men da jeg åpnet vinduet var det like utefor, sier Schmidt til VG.

Hoppet fra taket

Fra vinduet i leiligheten kunne studenten se en mann som prøvde å komme seg ned fra et tak. Han forsøkte å rømme fra flammene i bare underbuksen.

TRE METER NED: Mannen hoppet fra taket og ned på søppeldunken til venstre. Lokket på søppeldunket knuste i sammenstøtet.

– Jeg så mannen fra leiligheten, og han var fremdeles oppe på taket da vi selv kom ned på gaten. Det var rundt tre meter å hoppe ned fra taket, så vi prøvde å hjelpe ham. En handlekraftig dame oppdaget en søppelcontainer, så jeg hjalp henne med å flytte den. Så hoppet mannen ned på den, sier Schmidt.

Lokket på søppeldunken ble knust da mannen landet, og mannen skal ha blitt kraftig skrapet opp. Han ble senere tatt med fra stedet i ambulanse.

– Han ble kjørt bort, men det virket som om det gikk bra med han, sier Schmidt.

Litt over klokken 23 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på brannen. Beboerne i nabobygningene fikk da flytte tilbake igjen. Personene som bodde i huset hvor det brant, måtte derimot finne andre steder å overnatte.

Det er uklart hvordan brannen har oppstått.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/storbrannen-i-bergen-her-roemmer-han-i-bare-underbuksen/a/23456772/

Lignende artikler