Brann i Gjøvik, en omkommet og en skadd

 

To personer ble hentet ut av en bygård som sto i brann i Gjøvik natt til søndag. En av dem var omkommet, mens en annen ligger på Ullevål sykehus med livstruende skader.

 

Begge ble hentet ut av bygården av røykdykkere.

OVERTENT: Ifølge Oppland Arbeiderblad er bygget overtent.

Én person ligger livstruende skadet på Ullevål sykehus, etter først å ha blitt kjørt til sykehuset med alvorlige brannskader.

– Vi vet ikke noe mer om identiteten til avdøde eller den innlagte, men sistnevnte er livstruende skadet, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt Bård Christiansen til VG.

Meldingen om brannen tikket inn like over midnatt natt til søndag.

Like før klokken seks søndag morgen opplyser politiet i Vestoppland at brannen er slukket, og at brannvesenet driver med etterslukking på stedet.

 

Skal etterforskes,

På grunn av vindretningen ble hele Gjøvik sentrum røyklagt da flammene herjet i bygget i natt. Men i morgentimene blåste vinden mesteparten av røyken mot Mjøsa, opplyste operasjonsleder Marianne Brun.

Hvor mange som befant seg i bygningen da brannen brøt ut er ikke fastslått. Alle som oppholdt seg i bygningen ble evakuert av politipatruljer på stedet.

Brun opplyste at politi på stedet jobbet med å sikre området og ha kontroll på beboerne, men at de vil sette i gang vitneavhør og etterforskning så snart det lar seg gjøre.

Bygningen som brant er en gammel tregård midt i Gjøvik sentrum. Det ble tidlig meldt at det brant godt, og etter hvert var bygningen totalt overtent. Bygården ligger i krysset Hans Mustads gate/Hunnsvegen i Gjøvik, like ved Gjøvik fengsel.

Alle nødetater var på stedet i Gjøvik sentrum.

 

Kommunen klar

 

Kommunen er klar til å hjelpe alle dem som er berørt av brannen, og som har mistet både hjem og uerstattelige eiendeler.

– Men vi har ikke fått melding om at noen har trengt hjelp til å få husrom i natt. Alle har trolig fått tilhold hos venner, familie eller bekjente, sier operasjonslederen.

Selv om bygningen er totalskadd, var det tidlig klart at det ikke var fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i Gjøvik.

Brannvesenet på Gjøvik fikk bistand i slukkingsarbeidet fra kolleger på Lillehammer, samt både Østre og Vestre Toten. 

Hedmarken brannvesen bisto med en lift.

Link :

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/en-mann-livstruende-skadet-etter-doedsbrann-i-gjoevik/a/23510535/

Lignende artikler